Antonie Denslagen start in maart 1949 zijn bouwbedrijf in Amsterdam. In de jaren na de oorlog was Nederland totaal ontwricht en was er van de vooroorlogse economie weinig meer over. De bouwsector werd de belangrijkste economische pijler onder de wederopbouw. Met veel geduld en hard werken werd Nederland weer opgebouwd. Antonie Denslagen is zich in deze periode direct gaan specialiseren in voegwerkzaamheden. Het belang van een specialisme was hem toen al duidelijk; beter om één aspect van het vak optimaal te beheersen dan het geheel maar half.

De hoofdwerkzaamheden van het bedrijf bestonden in die tijd uit het voegen van nieuwbouwwoningen in de tuinsteden zoals Slotermeer, Slotervaart en Geuzenveld. Voegwerk wat je tot op de dag van vandaag nog terug kunt zien in de woningen die er nog staan. Maar naarmate het bedrijf met de jaren groeit worden ook de werkzaamheden uitgebreid: metselwerk en het renoveren van pannendaken behoren nu naast voegwerk tot de core business van het bedrijf. Deze werkzaamheden werden uitgevoerd in opdracht van Woningbouw Vereniging Rochdale. Hierna volgen meer projecten voor diverse WBV’s in Amsterdam.

In 1983 heeft Antonie Denslagen zijn sporen lang en breed verdient en treedt terug. Het roer wordt overgenomen door zijn zoon, Bert Denslagen. Door het grote succes van het bedrijf onder zijn vader en de wens om door te groeien, besluit Bert de werkzaamheden vanaf 1983 uit te breiden met het klachtenonderhoud van verschillende WBV’s en VvE’s. De WBV’s en VvE’s behoren tot op de dag van vandaag nog steeds tot de voornaamste klantenkring.

En ook daar zijn wij best trots op. Immers, met deze opdrachtgevers gaan wij langdurige relaties aan die gebaseerd zijn op het vertrouwen in een goed product. Opdrachtgevers die op hun beurt langdurige relaties aan gaan met hun klanten. En de klant is koning, dat geldt zowel voor hen als voor ons. De keuze voor 
A. Denslagen en Co. BV was in de tijd van Antonie Denslagen al een keuze voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Dat is het nu nog steeds; het zijn vandaag de dag nog steeds de fundamenten waarop het bedrijf heeft kunnen groeien en vormen de basis voor de huidige bedrijfsfilosofie.